COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s chilli

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělý džem pro každou příležitost s Pektinem a Kyselinou citrónovou

asi 10 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s chilli

Na džem:

1 kg jahody
350 g cukr krystal
1 ks červená chilli paprička
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
2 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme k varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks

2

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny  přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).

4

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s chilli

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 38 kJ
9 kcal
523 kJ
125 kcal
Tuky 0.02 g 0.29 g
Sacharidy 2.23 g 31.92 g
Bílkoviny 0.04 g 0.62 g