Flag

Jahodový džem s chilli

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Originální pikantní jahodový džem s Pektinem Dr. Oetker. Ovocný podíl až 74 %!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1 kgjahody očistěné
350 gcukr krystal
1 ksčervená chilli paprička
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme do varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks

2

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny  přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme do varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).

4

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.