COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s chilli

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělý džem pro každou příležitost s Pektinem a Kyselinou citrónovou

asi 10 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s chilli

Na džem:

1 kg jahody
350 g cukr krystal
1 ks červená chilli paprička
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
2 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme k varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks

2

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny  přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).

4

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s chilli

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 38 kJ
9 kcal
523 kJ
125 kcal
Tuky 0.02 g 0.29 g
Sacharidy 2.23 g 31.92 g
Bílkoviny 0.04 g 0.62 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek