COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

Lahodné chuti jahod v kombinaci se skořicí nikdo neodolá. Připravte si tuto pochoutku i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

O nás 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

Přísady:

1 kg jahody očištěné
1 KL skořice mletá
500 g cukr
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do hrnce vložíme ¾ jahod a rozmixujeme je tyčovým mixérem na pyré. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky. Smícháme ½ balíčku pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a skořici, opět přivedeme do varu a za stálého míchání směs důkladně povaříme 5 minut.

3

Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4

Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5

Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

Na zpracování 2 kg jahod použijeme celý balíček Pektinu Dr. Oetker a dvojnásobné množství ostatních surovin.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek