COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodné chuti jahod v kombinaci se skořicí nikdo neodolá. Připravte si tuto pochoutku i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

asi 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

Přísady:

1 kg jahody očištěné
1 KL skořice mletá
500 g cukr
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do hrnce vložíme ¾ jahod a rozmixujeme je tyčovým mixérem na pyré. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky. Smícháme ½ balíčku pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a skořici, opět přivedeme do varu a za stálého míchání směs důkladně povaříme 5 minut.

3

Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4

Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5

Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

Na zpracování 2 kg jahod použijeme celý balíček Pektinu Dr. Oetker a dvojnásobné množství ostatních surovin.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 96 kJ
23 kcal
641 kJ
153 kcal
Tuky 0.04 g 0.27 g
Sacharidy 5.82 g 38.81 g
Bílkoviny 0.09 g 0.57 g