COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s presem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální džem si připravíte rychle a jednoduše s pomocí Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker

asi 7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s presem

Přísady:

50 ml preso
1 kg jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu uvaříme preso. Do hrnce vložíme jahody, Gelfix smíchaný se 2 PL cukru a přilijeme preso. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s presem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
134 kJ
32 kcal
Tuky 0.03 g 0.38 g
Sacharidy 0.74 g 9.30 g
Bílkoviny 0.06 g 0.80 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek