COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s presem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální džem si připravíte rychle a jednoduše s pomocí Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker

asi 7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s presem

Přísady:

50 ml preso
1 kg jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu uvaříme preso. Do hrnce vložíme jahody, Gelfix smíchaný se 2 PL cukru a přilijeme preso. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s presem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
134 kJ
32 kcal
Tuky 0.03 g 0.38 g
Sacharidy 0.74 g 9.30 g
Bílkoviny 0.06 g 0.80 g