na recept Jahodový džem s proseccem
1,2 kg | jahody |
1 balíček | Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker |
500 g | cukr |
150 ml | prosecco |
Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. ¾ jahod rozmixujeme a přidáme k nim zbylé kousky jahod. Dáme do většího hrnce a přidáme Gelfix s 2 PL cukru. Přivedeme k varu a vaříme minimálně 1 minutu. Potom přidáme cukr, prosecco a za stálého míchání povaříme minimálně 5 minut. Z povrchu sesbíráme pěnu, pokud se vytvoří. Horký džem plníme do sterilizovaných sklenic, dobře zavřeme a necháme zcela vychladnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
46kJ 11kcal |
561kJ 134kcal |
Tuky | 0.02g | 0.26g |
Sacharidy | 2.63g | 32.89g |
Bílkoviny | 0.04g | 0.56g |