COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový mramorovaný koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

z Bábovky Dr.Oetker

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový mramorovaný koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
150 g máslo nebo margarínu změklého
2 ks vejce
350 ml mléko polotučné
1 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná PL mléko polotučné

Na náplň:

600 g jahody
1 balíček Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné

Na ozdobení:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
2 PL cukr
250 ml voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na těsto elektrickým ručním šlehačem na středním stupni s máslem nebo margarínem, vejci a mlékem.

2

Do 1/3 těsta přidáme kakao a 1PL mléka. Světlé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Tmavé těsto vlijeme na povrch a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 35 minut

3

Odstraníme okraj formy, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a korpus necháme vychladnout.

4

Korpus položíme na dortový podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

5

Na přípravu náplně omyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšleháme s mlékem podle návodu a rozetřeme na korpus. Na povrch krému naskládáme jahody.

6

Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, pomocí štětce potřeme jahody a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový mramorovaný koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 925 kJ
221 kcal
599 kJ
143 kcal
Tuky 11.60 g 7.48 g
Sacharidy 25.97 g 16.75 g
Bílkoviny 4.67 g 3.02 g