COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový sirup s mátou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

chladivé občerstvení

asi 1 litr

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový sirup s mátou

Na sirup:

500 g jahody očištěné, rozmačkané
100 ml voda
máta hrst lístků
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme lístky máty. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr na sirup a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový sirup s mátou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
812 kJ
194 kcal
Tuky 0.00 g 0.18 g
Sacharidy 0.48 g 48.46 g
Bílkoviny 0.00 g 0.39 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek