COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový sirup s mátou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

chladivé občerstvení

asi 1 litr

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový sirup s mátou

Na sirup:

500 g jahody očištěné, rozmačkané
100 ml voda
máta hrst lístků
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme lístky máty. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr na sirup a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový sirup s mátou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
812 kJ
194 kcal
Tuky 0.00 g 0.18 g
Sacharidy 0.48 g 48.46 g
Bílkoviny 0.00 g 0.39 g