COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní sluníčko

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

přivítejme jaro

O nás 9 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní sluníčko

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

1 balení Buchty Dr. Oetker
260 ml voda vlažné
120 ml olej
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Aroma rumové Dr. Oetker

Na náplň:

150 g švestková povidla

Na potření:

žloutek
1 zarovnaná PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vanilínový cukr, aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na 9 čtverců. Do středu každého čtverce naneseme povidla a okraje těsta spojíme stlačením.

3

Buchty poskládáme na vymazaný plech spojem dolů do tvaru sluníčka. Z poloviny zbylého těsta vytvoříme 3 válečky, spleteme copánek a umístíme ho doprostřed sluníčka. Zbylým těstem dozdobíme sluníčko podle vlastní fantazie.

4

Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

5

Upečené sluníčko necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Jarní sluníčko

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1478kJ
353kcal
1223kJ
292kcal
Tuky 21.59g 17.84g
Sacharidy 35.29g 29.17g
Bílkoviny 3.71g 3.06g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek