
Kaštanové koblížky
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo se žloutky a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme smetanu, rum, směs na bábovku smíchanou s kaštany a vymícháme dohladka. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do olejem vymazaných prohlubní formy na plechu na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem podle návodu na obale.Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem šlehačem do pěny. Postupně přidáváme vychladlý puding a kaštany a vyšleháme dohladka. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a naneseme do otvoru ve středu vychladlého koblížku nebo bábovky.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koblížků polijeme. Polevu necháme zatuhnout.
Související recepty

Krtkův dort se žížalami

Kakaovo-smetanový dort

Utopený hruškovo-čokoládový koláč

Zapékané palačinky

Karobový koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Kaštanový zákusek
