COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaový cheesecake

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý kakaový chuťový zážitek s Holandským kakaem Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaový cheesecake

Na korpus:

125 g máslové sušenky
50 g mleté mandle
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker
50 g máslo změklé

Na náplň:

350 g smetanový sýr bez příchutě
350 g ricotta
200 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker
3 ks vejce

Na ozdobení:

ovoce (fíky, borůvky, ostružiny)
ořechy lískové v čokoládě
lístky máty

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky. V míse je smícháme s mandlemi a kakaem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Důkladně pomocí lžíce korpus ke dnu formy přitiskneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Plynová trouba: 150 °C

Doba pečení: 10 minut

2

Na náplň v míse metličkou vymícháme sýr s ricottou, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a vejci dohladka. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: 60 minut

3

Cheesecake necháme vychladnout.

4

Dozdobíme ovocem a ořechy dle vlastní chuti a fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Kakaový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 988 kJ
236 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 9.01 g 0.26 g
Sacharidy 25.58 g 0.75 g
Bílkoviny 6.06 g 0.18 g