Flag

Kakaový řetěz

asi 50 kusů
Jednoduché
40
Nápaditá jedlá vánoční dekorace.
Přísady
Příprava
Náš tip
Řetěz lze saozřejmě připravit i s jinými motivy formiček a recept pak lze použít po celý rok. V dobře uzavíratelné dóze lze cukroví skladovat přibližně 3 týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gcukr třtinový hnědého
125 gmáslo nebo margarínu změklého
1 ksvejce slepičí
0,5 KLAroma vanilkové Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Na ozdobení
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Aroma vanilkové Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, aroma a na jemném struhadle nastrouhanou polevu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.

2

Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 0,5 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí špejle vytvoříme do každého kousku dvě dírky pros stužku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Pečivo necháme vychladnout, poté ozdobíme tubičkami podle vlastní fantazie a necháme zaschnout. Nakonec navlékneme na stužku tak, aby vznikl originální vánoční řetěz.

Náš tip

  • Řetěz lze saozřejmě připravit i s jinými motivy formiček a recept pak lze použít po celý rok. V dobře uzavíratelné dóze lze cukroví skladovat přibližně 3 týdny.