COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaový řetěz

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

nápadité

asi 50 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaový řetěz

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 g cukr třtinový hnědého
125 g máslo nebo margarínu změklého
1 ks vejce
0,5 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, aroma a na jemném struhadle nastrouhanou polevu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.

2

Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 0,5 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí špejle vytvoříme do každého kousku dvě dírky pros stužku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 12 minut

3

Pečivo necháme vychladnout, poté ozdobíme tubičkami podle vlastní fantazie a necháme zaschnout. Nakonec navlékneme na stužku tak, aby vznikl originální vánoční řetěz.

Nutriční hodnoty na recept Kakaový řetěz

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 276 kJ
66 kcal
1834 kJ
438 kcal
Tuky 3.33 g 22.19 g
Sacharidy 8.05 g 53.64 g
Bílkoviny 0.87 g 5.83 g