COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kiwi - jablko džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlý a chutný džem připravený za pomoci Želírovacího cukru 2:1 Dr. Oetker

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kiwi - jablko džem

Přísady:

1 kg kiwi
4 ks jablek (Granny Smith)
citrónová šťáva z jednoho citrónu
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Ovoce oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Po oloupání by mělo zůstat okolo 700 g kiwi, proto použijeme Jablka podle potřeby, aby konečná hmotnost tvořila 1 kg ovoce.

2

Očištěné ovoce rozmixujeme, přidáme citrónovou šťávu a přelejeme do hrnce, do kterého rovněž vysypeme celý želírovací cukr. Ovoce následně za stáleho míchání přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

3

Po uvaření džem hneď plníme do předem připravených sklenic až po okraj. 

4

Sklenice uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Kiwi - jablko džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 46 kJ
11 kcal
368 kJ
88 kcal
Tuky 0.06 g 0.45 g
Sacharidy 2.95 g 22.70 g
Bílkoviny 0.11 g 0.87 g