COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Lízátka Pavlova

(0)
4 6 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pavlova dort Dr. Oetker nabízí inspirativní a velmi atraktivní recepty. Křehké sněhové těsto lahodně propojené pikantním malinovým krémem v originálním provedení.

24 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Lízátka Pavlova

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
špejle

Na korpus:

1 balení Pavlova dort Dr. Oetker
150 ml voda
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Na krém:

malinový krém (součást balení)
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu lízátek v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme na tři díly a každý z nich obarvíme jinou barvou. Obarvené těsto střídavě naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme různé tvary lízátek, do kterých zasuneme špejli. Lízátka posypeme zdobením. Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, ihned snížíme na 110°C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Doba sušení: 90 minut

2

Troubu vypneme a lízátka necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Krém vyšleháme se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Servírujeme v misce a lízátka do něj namáčíme.

Nutriční hodnoty na recept Lízátka Pavlova

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 515 kJ
123 kcal
1118 kJ
267 kcal
Tuky 6.14 g 13.35 g
Sacharidy 3.72 g 8.08 g
Bílkoviny 0.43 g 0.94 g