Flag

Maková kolečka

asi 35 ks
Jednoduché
35
Lahodná kolečka se 100 % Mákem mletým a voňavou Finesse Pomerančovou kůrou Dr. Oetker jsou výborná jako sušenky k odpolednímu čaji i jako vánoční cukroví.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
220 gcukr třtinový
150 ghladká mouka
100 gšpaldová mouka celozrnná
50 g100% Mák mletý Dr. Oetker
špetkaKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na dokončení
ořechy (mandle, lískové, vlašské ořechy, arašídy)
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
2 ksplech na pečení
papír na pečení
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem šlehačem do pěny. Vmícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, kůru a mák. Z připraveného těsta tvoříme pomocí 2 lžiček stejně velké hromádky na plech vyložený papírem na pečení a na každou dáme kousek ořechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Hlídáme, aby byly stále mírně měkké (čím déle se pečou, jsou tvrdé). Pro snadnější sundání kolečka z pečícího papíru použijeme malý nůž.

3

Upečená kolečka sundáme z plechu a necháme vychladnout.

4

Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě, jsou-li tvrdší, postupně změknou.