COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinový džem s čokoládou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tenhle čokoládový sen každého mlsouna si jednoduše můžete připravit i Vy s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker.

asi 4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinový džem s čokoládou

Přísady:

100 g čokoláda hořká
1 kg maliny
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Čokoládu nasekáme na menší kousky. Do většího hrnce vložíme maliny. Obsah balíčku Gelfixu Super 3:1 smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého mícháni asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a směs přivedeme do varu. Přidáme čokoládu a za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1 - 2 KL práve uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Malinový džem s čokoládou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 121 kJ
29 kcal
666 kJ
159 kcal
Tuky 0.47 g 2.59 g
Sacharidy 6.65 g 36.93 g
Bílkoviny 0.20 g 1.12 g