COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinový topping s granátovým jablkem

Topping ideální na ochucení a ozdobení palačinek, zmrzliny a jiných dezertů. Připravte si ho doma i Vy, s Gelfixem Klasik 1:1 od Dr. Oetker.

4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinový topping s granátovým jablkem

Přísady:

600 g maliny očištěné
2 ks granátové jablko
1 kg cukr
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu

preparation

příprava

1

Na přípravu toppingu vložíme do většího hrnce maliny. Pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme a přidáme vyloupané zrníčka granátových jablek. Přidáme obsah balíčku Gelfixu smíchaný se 2 lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a citrónovou šťávu a přivedeme do varu. Za stáleho míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného toppingu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Malinový topping s granátovým jablkem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 13kJ
3kcal
176kJ
42kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 1.15g 14.39g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek