COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinový topping s granátovým jablkem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Topping ideální na ochucení a ozdobení palačinek, zmrzliny a jiných dezertů. Připravte si ho doma i Vy, s Gelfixem Klasik 1:1 od Dr. Oetker.

4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinový topping s granátovým jablkem

Přísady:

600 g maliny očištěné
2 ks granátové jablko
1 kg cukr
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu

preparation

příprava

1

Na přípravu toppingu vložíme do většího hrnce maliny. Pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme a přidáme vyloupané zrníčka granátových jablek. Přidáme obsah balíčku Gelfixu smíchaný se 2 lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a citrónovou šťávu a přivedeme do varu. Za stáleho míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného toppingu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Malinový topping s granátovým jablkem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
176 kJ
42 kcal
Tuky 0.05 g 0.56 g
Sacharidy 1.15 g 14.39 g
Bílkoviny 0.09 g 1.17 g