COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malovaný nebeský dort

(0)
4 3 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chuťový zážitek

O nás 12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Malovaný nebeský dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks bílek
špetka sůl
150 g máslo nebo margarín (změklé)
100 g cukr
4 ks žloutek
175 g hladká mouka
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 ml podmáslí kysané
200 ml sekt bílý
100 ml bezinkový sirup
2 balíčky Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
200 ml voda
400 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
150 g džem malinový (přepasírovaný)

Na ozdobení:

200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL džem malinový

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme žloutky (každý asi ½ minuty). Mouku smícháme se škrobem a kypřicím práškem a na nejnižším stupni vmícháme do směsi. Zlehka vařečkou vmícháme sníh. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 25 Minuty

2

Po vychladnutí korpus vyjmeme z formy a opatrně stáhneme papír na pečení. Korpus podélně rozřízneme tak, aby spodní plát byl silnější než horní plát. Spodní plát položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně v míse metličkou smícháme podmáslí se sektem a sirupem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned metličkou vmícháme do směsi. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi.

4

Na spodní korpus naneseme 2/3 náplně. Na povrch náplně lžící naneseme džem a zlehka vmícháme tak, abychom vytvořili mramorování. Přikryjeme horním plátem a naneseme zbytek náplně. Dort uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem na nejvyšším stupni dotuha. Polovinou šlehačky potřeme okraj dortu. Džem vložíme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a dort ozdobíme. Ze zbylé šlehačky pomocí lžičky vytvoříme na dortu kopečky. Do podávání uložíme do chladničky.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek