COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandarinková marmeláda s rumem

Chutnou marmeládu z mandarinek s rumem a třtinovým cukrem připravíte rychle a jednoduše s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandarinková marmeláda s rumem

Přísady:

1,3 kg mandarinky (oloupané a odšťavněné)
pomerančová kůra (z 1 chemicky neošetřeného pomeranče) nakrájená na slabé proužky
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr třtinový
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
100 ml rum

preparation

příprava

1

Na přípravu marmelády nalijeme do hrnce šťávu a kůru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, dokud kůra nezměkne. Přidáme Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu citrónovou, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut. .

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařené marmelády. Když je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme rum, zamícháme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek