COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandarinková marmeláda s rumem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutnou marmeládu z mandarinek s rumem a třtinovým cukrem připravíte rychle a jednoduše s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

asi 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandarinková marmeláda s rumem

Přísady:

1,3 kg mandarinky (oloupané a odšťavněné)
pomerančová kůra (z 1 chemicky neošetřeného pomeranče) nakrájená na slabé proužky
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr třtinový
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
100 ml rum

preparation

příprava

1

Na přípravu marmelády nalijeme do hrnce šťávu a kůru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, dokud kůra nezměkne. Přidáme Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu citrónovou, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut. .

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařené marmelády. Když je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme rum, zamícháme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Mandarinková marmeláda s rumem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 92 kJ
22 kcal
574 kJ
137 kcal
Tuky 0.03 g 0.20 g
Sacharidy 5.01 g 31.33 g
Bílkoviny 0.08 g 0.49 g