COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Propojení ovocné chuti s jemným vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Beautyfood.

asi 12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení listové těsto

Na náplň:

4 ks vejce
100 g cukr
80 g máslo rozpuštěné
0,5 KL sůl
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
230 g mleté mandle
2 ks hrušky
2 ks jablek
125 g ostružiny

Na krém:

1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
1 zarovnaná PL cukr

preparation

příprava

1

Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vejce s cukrem, máslem, solí, extraktem a aroma dohladka. Přidáme mandle a krátce vyšleháme. Náplň naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch naskládáme na plátky nakrájené očištěné hrušky a jablka. Do středu naneseme ostružiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 50 minut

3

Koláč necháme zchladnout.

4

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě teplý podáváme s koláčem.

Nutriční hodnoty na recept Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 628 kJ
150 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 8.57 g 0.43 g
Sacharidy 13.59 g 0.68 g
Bílkoviny 4.33 g 0.22 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek