COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Propojení ovocné chuti s jemným vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Beautyfood.

asi 12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení listové těsto

Na náplň:

4 ks vejce
100 g cukr
80 g máslo rozpuštěné
0,5 KL sůl
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
230 g mleté mandle
2 ks hrušky
2 ks jablek
125 g ostružiny

Na krém:

1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
1 zarovnaná PL cukr

preparation

příprava

1

Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vejce s cukrem, máslem, solí, extraktem a aroma dohladka. Přidáme mandle a krátce vyšleháme. Náplň naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch naskládáme na plátky nakrájené očištěné hrušky a jablka. Do středu naneseme ostružiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 50 minut

3

Koláč necháme zchladnout.

4

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě teplý podáváme s koláčem.

Nutriční hodnoty na recept Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 628 kJ
150 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 8.57 g 0.43 g
Sacharidy 13.59 g 0.68 g
Bílkoviny 4.33 g 0.22 g