COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mikulášské makronky

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

čertovsky dobré

asi 25 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Mikulášské makronky

Na těsto:

2 ks bílek
100 g cukr
100 g mandle (najemno namleté)
160 g moučkový cukr

Na náplň:

150 g tvaroh polotučný
2 zarovnaná KL skořice mletá
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balení Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1 zarovnaná PL džem brusinkový

Na ozdobení:

1 ks Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Nakonec zlehka vmícháme namleté mandle smíchané s moučkovým cukrem. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pusinky o Ø asi 3 cm. Plechy několikrát bouchneme o podložku, aby se makronky zbavily vzduchových bublin. Makronky necháme na plechu ještě asi půl hodiny zaschnout. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: 12 minut

2

Makronky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vymícháme tvaroh se skořicí, vanilínovým cukrem a vyškrábanou dření z lusku. Náplň naneseme na spodní část poloviny makronek. Do středu naneseme brusinkový džem. Povrch zbylých makronek ozdobíme tubou a dozdobíme perličkami. Necháme krátce zaschnout a slepíme s druhou polovinou makronek.

Nutriční hodnoty na recept Mikulášské makronky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 377 kJ
90 kcal
1453 kJ
347 kcal
Tuky 2.33 g 8.96 g
Sacharidy 16.02 g 61.61 g
Bílkoviny 1.40 g 5.37 g