Flag

Mousse dort s malinami  

asi 12 porcí
Středně obtížné
50
Pohádkový
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Přísady

Na těsto
100 ghladká mouka
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
15 gGustin bez lepku Dr. Oetker
10 gHolandské kakao Dr. Oetker
125 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
125 gmáslo nebo margarín - změklé
3 kusůvejce
Na náplň
50 gčokoláda hořká
400 gmaliny
1,5 balíčkyŽelatina v plátcích Dr. Oetker
3 PLvoda
300 gjogurt bílý polotučný
100 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
trochucitrónová kůra z 1 citrónu (chemicky neošetřeného)
400 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
400 gmaliny
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, škrobem, kakaem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané, papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Okraj formy uvolníme, papír opatrně stáhneme a korpus položíme na podnos. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně rozpustíme čokoládu v kastrůlku ve vodní lázni a rozetřeme na korpus. Maliny rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes sítko. Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obale.

4

V míse metličkou vymícháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a propasírovanými malinami dohladka. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání v kastrůlku rozpustíme. Přidáme 2 PL směsi, promícháme a ihned vmícháme do zbytku směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky tuhnout.

5

Na ozdobení část malin rozmixujeme. Ozdobíme celými malinami a polijeme rozmixovanými malinami.