COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jednoduchá příprava pampeliškového sirupu jen díky Cukru na sirup od Dr. Oetker. Připravte si ho i Vy! Zvolte jednoduchou variantu anebo s přidáním máty či zázvoru.

O nás 800 mililitrů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

Přísady:

4 hrsti květ pampelišky (cca 180 g)
500 ml voda
0,5 balíčky Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Květy pampelišky namočíme do vlažné převařené vody. Přidáme kyselinu citrónovou a Cukr na sirup Dr. Oetker a směs promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.

2

Sirup scedíme, přivedeme do varu a asi 15 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme vodorovně.

Kreativní varianty podle chuti a nálady

Pro přípravu Pampeliškového sirupu s mátou přidáme v prvním kroku přípravy k základním surovinám několik lístků máty peprné (cca 7 - 10 g). Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Pro přípravu Pampeliškového sirupu se zázvorem přidáme v prním kroku přípravy k základním surovinám 50 g očištěného zázvoru nastrouhaného najemno nebo nakrájeného na tenké plátky. Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek