COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jednoduchá příprava pampeliškového sirupu s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker. Zvolte jednoduchou variantu anebo s přidáním máty či zázvoru.

asi 1400 mililitrů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

Přísady:

8 hrsti květ pampelišky (asi 200 ks)
1 l voda
1 kg cukr
2 ks citrón chemicky neošetřené
2 PL Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker

preparation

příprava

1

V horké převařené vodě rozpustíme cukr a kyselinu citrónovou. Květy pampelišky očistíme a namočíme do vody, přidáme citróny nakrájené na tenké plátky. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin macerovat.

2

Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a asi 15 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilizovaných a ohřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.

Kreativní varianty podle chuti a nálady

Pro přípravu Pampeliškového sirupu s mátou přidáme v prvním kroku přípravy k základním surovinám několik lístků máty peprné (cca 15-20 g). Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Pro přípravu Pampeliškového sirupu se zázvorem přidáme v prním kroku přípravy k základním surovinám 100 g očištěného zázvoru nastrouhaného najemno nebo nakrájeného na tenké plátky. Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Nutriční hodnoty na recept Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 0 kJ
0 kcal
8 kJ
2 kcal
Tuky 0 g 0.00 g
Sacharidy 0 g 0.34 g
Bílkoviny 0 g 0.01 g