COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jednoduchá příprava pampeliškového sirupu s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker. Zvolte jednoduchou variantu anebo s přidáním máty či zázvoru.

asi 1400 mililitrů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

Přísady:

8 hrsti květ pampelišky (asi 200 ks)
1 l voda
1 kg cukr
2 ks citrón chemicky neošetřené
2 PL Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker

preparation

příprava

1

V horké převařené vodě rozpustíme cukr a kyselinu citrónovou. Květy pampelišky očistíme a namočíme do vody, přidáme citróny nakrájené na tenké plátky. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin macerovat.

2

Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a asi 15 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilizovaných a ohřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.

Kreativní varianty podle chuti a nálady

Pro přípravu Pampeliškového sirupu s mátou přidáme v prvním kroku přípravy k základním surovinám několik lístků máty peprné (cca 15-20 g). Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Pro přípravu Pampeliškového sirupu se zázvorem přidáme v prním kroku přípravy k základním surovinám 100 g očištěného zázvoru nastrouhaného najemno nebo nakrájeného na tenké plátky. Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Nutriční hodnoty na recept Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 0 kJ
0 kcal
8 kJ
2 kcal
Tuky 0 g 0.00 g
Sacharidy 0 g 0.34 g
Bílkoviny 0 g 0.01 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek