COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Papájový dezert

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dezert pro milovníky exotických chutí s Dort-želé a VEGA Gelem Dr. Oetker.

asi 4 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Papájový dezert

Přísady:

1 ks papája střední
2 ks banán
trochu zázvor čerstvý (asi 2 cm)
2 PL med tekutý
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
jogurt bílý polotučný
šťáva pomerančová z 3 pomerančů
1 balíček VEGA Gel Dr. Oetker
150 ml voda
1 balíček Dort-želé žluté Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
4 ks dezertní poháry
125 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu v míse papáju s banánem, nastrouhaným zázvorem,  medem a pastou rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Osm PL odebereme a doplníme do 350 g bílým jogurtem. Do zbytku ovocné směsi nalijeme pomerančovou šťávu do výsledných 250 ml.

2

VEGA Gel připravíme s vodou podle návodu na obale. Nalijeme do směsi s jogurtem a důkladně zamícháme. Rozdělíme do pohárů a necháme v chladničce ztuhnout.

3

Dort-želé smícháme v kastrůlku s druhou ovocnou směsí a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do pohárů na ztuhlou jogurtovou vrstvu a opět necháme v chladničce ztuhnout na 1-2 hodiny.

4

Ozdobit můžeme vyšlehanou šlehačkou.

Nutriční hodnoty na recept Papájový dezert

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
406 kJ
97 kcal
Tuky 10.39 g 4.35 g
Sacharidy 33.11 g 13.85 g
Bílkoviny 1.95 g 0.82 g