COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníkové tiramisu

jak snadné, tak lahodné

O nás 4 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkové tiramisu

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení Perníčky Dr. Oetker
25 g máslo (změklé)
3 - 4 KL med (tekutý)
2 ks vejce

Na krém:

1 balíček Crema Tiramisu Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné (studené)

Na posypání:

1 KL instantní káva
100 ml voda
1 zarovnaná KL skořice mletá

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs na perníčky s máslem, medem a vejci podle návodu na obale. Připravíme si dva plechy vyložené papírem na pečení. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí formiček vykrájíme různé tvary. Zbytek těsta po vykrájení přidáme k druhé polovině. Tuto část vyválíme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Vykrájené tvary přeneseme na první plech a vyválené těsto přeneseme na druhý plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Perníčky a plát necháme vychladnout. Plát po vychladnutí rozdrtíme pomocí válečku.

3

Na přípravu krému vyšleháme směs na krém s mlékem elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Do pohárů vrstvíme vždy 2 PL z rozdrceného plátu, které prolijeme kávou a 2 PL krému.

4

Povrch poprášíme skořicí a dozdobíme perníčkem. Dezert uložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Perníkové tiramisu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2290kJ
547kcal
837kJ
200kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek