COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pudingový koláč s pečenými jablky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kombinace voňavých jablek a náplně z Originál Pudingu s vanilkovou příchutí Dr. Oetker Vás nadchne!

12 porcí

střední obtížnost 80 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingový koláč s pečenými jablky

Na korpus:

250 g hladká mouka
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
150 g máslo změklé

Na jablečnou náplň:

120 g sušené švestky
120 g sušené meruňky
4 PL rum
0,5 KL skořice mletá
5 ks jablek (oloupaná, zbavená jader)

Na náplň:

4 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
2 l mléko polotučné

Na ozdobení:

30 g mandlové plátky

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 25 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem.  Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 40 minut v chladničce odpočinout.

2

Polovinu těsta naneseme na dno vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 10 minut

3

Korpus necháme zchladnout. Poté ze zbytku těsta vytvoříme váleček, kterým vyložíme vnitřní strany korpusu a přitlačíme tak, aby nám vznikl asi 4 cm vysoký okraj.

4

Na jablečnou náplň švestky s meruňkami nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky.  Vmícháme rum se skořicí, zamícháme a necháme odležet. Jablky naskládáme na předpečené těsto a do středů jejich vyloupaných jader naneseme odleženou směs.

5

Na náplň uvaříme pudingy s cukrem a mlékem podle návodu na obale a ještě horké nalijeme na ovoce.

6

Posypeme mandlovými  plátky. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: 45 minut

7

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Pudingový koláč s pečenými jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1608 kJ
384 kcal
615 kJ
147 kcal
Tuky 13.98 g 5.34 g
Sacharidy 57.90 g 22.10 g
Bílkoviny 9.84 g 3.76 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek