COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pudingový koláč s pečenými jablky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Kombinace voňavých jablek a náplně z Originál Pudingu s vanilkovou příchutí Dr. Oetker Vás nadchne!

12 porcí

střední obtížnost 80 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingový koláč s pečenými jablky

Na korpus:

250 g hladká mouka
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
150 g máslo změklé

Na jablečnou náplň:

120 g sušené švestky
120 g sušené meruňky
4 PL rum
0,5 KL skořice mletá
5 ks jablka (oloupaná, zbavená jader)

Na náplň:

4 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
750 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

30 g mandlové plátky

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 25 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem.  Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 40 minut v chladničce odpočinout.

2

Polovinu těsta naneseme na dno vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 10 Minuty

3

Korpus necháme zchladnout. Poté ze zbytku těsta vytvoříme váleček, kterým vyložíme vnitřní strany korpusu a přitlačíme tak, aby nám vznikl asi 4 cm vysoký okraj.

4

Na jablečnou náplň švestky s meruňkami nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky.  Vmícháme rum se skořicí, zamícháme a necháme odležet. Jablky naskládáme na předpečené těsto a do středů jejich vyloupaných jader naneseme odleženou směs.

5

Na náplň uvaříme Puding Originál s cukrem a mlékem podle návodu na obale a ještě horký nalijeme na ovoce.

6

Posypeme mandlovými  plátky. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: 45 Minuty

7

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Pudingový koláč s pečenými jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2093kJ
500kcal
1323kJ
316kcal
Tuky 31.81g 20.13g
Sacharidy 51.84g 32.81g
Bílkoviny 5.62g 3.56g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek