Quiche s kozím sýrem a špenátem

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kořeněná slaná pochoutka s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Quiche s kozím sýrem a špenátem

Na obdélníkovou otevírací formu (28 × 18 cm):

trochu tuk na pečení

Křehké těsto:

200 g hladká mouka pšeničná
0,5 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 ks vejce (velikost M)
0,5 zarovnaná KL sůl
150 g máslo změklé

Povrch:

asi 500 g špenát listový
2 PL máslo
trochu sůl
trochu pepř čerstvě mletý
muškátový oříšek čerstvě strouhaný

Zálivka:

200 g kozí sýr krémový
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
2 ks vejce (velikost M)
asi 50 g parmazán strouhaný

preparation

příprava

1

Příprava

Dno otevírací formy vymastíme. Předehřejeme troubu.

Elektrická trouba: asi 200 °C

Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

Plynová trouba: asi 200 °C

2

Křehké těsto

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme ostatní přísady a všechno zpracujeme šlehačem (háky na hnětení) nejdříve krátce na nejnižším, potom na nejvyšším stupni na hladké těsto. Těsto odložíme na 30 minut do chladu. Zhruba polovinu těsta vtlačíme na dno otevírací formy. Těstem obložíme také okraje formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který položíme na korpus a přitlačíme k formě tak, aby vznikl asi okraj 2 cm. Korpus několikrát propícháme vidličkou. Formu vložíme na mřížku do trouby a těsto předpečeme.

Groove/Height: spodní třetina

Doba pečení: asi 14 minut

3

Korpus necháme trochu vychladnout na kuchyňské mřížce. Snížíme teplotu trouby.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Plynová trouba: asi 180 °C

4

Povrch

Špenát přebereme a omyjeme. Máslo necháme rozehřát na velké pánvi. Za stálého míchání na něm asi 3 minuty podusíme na středním plameni špenát, dokud nezavadne. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Špenát případně necháme okapat v sítku a potom rovnoměrně rozmístíme na korpus.

5

Zálivka

Všechny přísady kromě parmezánu promícháme. Zálivkou zalijeme špenát a posypeme parmezánem. Upečeme.

Groove/Height: spodní třetina

Doba pečení: asi 40 minut

6

Quiche uvolníme z formy a podáváme teplý.

Nutriční hodnoty na recept Quiche s kozím sýrem a špenátem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1403 kJ
335 kcal
176 kJ
42 kcal
Tuky 25.26 g 3.16 g
Sacharidy 19.42 g 2.43 g
Bílkoviny 8.53 g 1.07 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám