COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Quiche s kozím sýrem a špenátem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kořeněná slaná pochoutka s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Quiche s kozím sýrem a špenátem

Na obdélníkovou otevírací formu (28 × 18 cm):

trochu tuk na pečení

Křehké těsto:

200 g hladká mouka pšeničná
0,5 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 ks vejce (velikost M)
0,5 zarovnaná KL sůl
150 g máslo změklé

Povrch:

asi 500 g špenát listový
2 PL máslo
trochu sůl
trochu pepř čerstvě mletý
muškátový oříšek čerstvě strouhaný

Zálivka:

200 g kozí sýr krémový
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
2 ks vejce (velikost M)
asi 50 g parmazán strouhaný

preparation

příprava

1

Příprava

Dno otevírací formy vymastíme. Předehřejeme troubu.

Elektrická trouba: asi 200 °C

Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

Plynová trouba: asi 200 °C

2

Křehké těsto

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme ostatní přísady a všechno zpracujeme šlehačem (háky na hnětení) nejdříve krátce na nejnižším, potom na nejvyšším stupni na hladké těsto. Těsto odložíme na 30 minut do chladu. Zhruba polovinu těsta vtlačíme na dno otevírací formy. Těstem obložíme také okraje formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který položíme na korpus a přitlačíme k formě tak, aby vznikl asi okraj 2 cm. Korpus několikrát propícháme vidličkou. Formu vložíme na mřížku do trouby a těsto předpečeme.

Groove/Height: spodní třetina

Doba pečení: asi 14 minut

3

Korpus necháme trochu vychladnout na kuchyňské mřížce. Snížíme teplotu trouby.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Plynová trouba: asi 180 °C

4

Povrch

Špenát přebereme a omyjeme. Máslo necháme rozehřát na velké pánvi. Za stálého míchání na něm asi 3 minuty podusíme na středním plameni špenát, dokud nezavadne. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Špenát případně necháme okapat v sítku a potom rovnoměrně rozmístíme na korpus.

5

Zálivka

Všechny přísady kromě parmezánu promícháme. Zálivkou zalijeme špenát a posypeme parmezánem. Upečeme.

Groove/Height: spodní třetina

Doba pečení: asi 40 minut

6

Quiche uvolníme z formy a podáváme teplý.

Nutriční hodnoty na recept Quiche s kozím sýrem a špenátem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1403 kJ
335 kcal
176 kJ
42 kcal
Tuky 25.26 g 3.16 g
Sacharidy 19.42 g 2.43 g
Bílkoviny 8.53 g 1.07 g