Flag

Quiche s kozím sýrem a špenátem

asi 8 ks
Středně obtížné
40
Kořeněná slaná pochoutka s Kypřicím práškem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžete použít také 500 g zmrazeného špenátu. Nechte ho rozmrznout v cedníku a dobře vymačkejte.
Náš tip
Místo špenátu můžete použít také zelený chřest nebo mangold.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na obdélníkovou otevírací formu (28 × 18 cm)
trochutuk na pečení
Křehké těsto
200 ghladká mouka pšeničná
0,5 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí (velikost M)
0,5 zarovnaná KLsůl
150 gmáslo změklé
Povrch
asi 500 gšpenát listový
2 PLmáslo
trochusůl
trochupepř čerstvě mletý
muškátový oříšek čerstvě strouhaný
Zálivka
200 gkozí sýr krémový
150 gveganská smetana
2 ksvejce slepičí (velikost M)
asi 50 gparmazán strouhaný
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Příprava

Dno otevírací formy vymastíme. Předehřejeme troubu.

Elektrická trouba: asi 200 °C

Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

2

Křehké těsto

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme ostatní přísady a všechno zpracujeme šlehačem (háky na hnětení) nejdříve krátce na nejnižším, potom na nejvyšším stupni na hladké těsto. Těsto odložíme na 30 minut do chladu. Zhruba polovinu těsta vtlačíme na dno otevírací formy. Těstem obložíme také okraje formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který položíme na korpus a přitlačíme k formě tak, aby vznikl asi okraj 2 cm. Korpus několikrát propícháme vidličkou. Formu vložíme na mřížku do trouby a těsto předpečeme.

Poloha mřížky: spodní třetina

Doba pečení: asi 14 minut

3

Korpus necháme trochu vychladnout na kuchyňské mřížce. Snížíme teplotu trouby.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

4

Povrch

Špenát přebereme a omyjeme. Máslo necháme rozehřát na velké pánvi. Za stálého míchání na něm asi 3 minuty podusíme na středním plameni špenát, dokud nezavadne. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Špenát případně necháme okapat v sítku a potom rovnoměrně rozmístíme na korpus.

5

Zálivka

Všechny přísady kromě parmezánu promícháme. Zálivkou zalijeme špenát a posypeme parmezánem. Upečeme.

Poloha mřížky: spodní třetina

Doba pečení: asi 40 minut

6

Quiche uvolníme z formy a podáváme teplý.

Náš tip

  • Můžete použít také 500 g zmrazeného špenátu. Nechte ho rozmrznout v cedníku a dobře vymačkejte.
  • Místo špenátu můžete použít také zelený chřest nebo mangold.