COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Řezy s andělskými křídly

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nejen na Váš vánoční stůl

asi 25 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Řezy s andělskými křídly

Na těsto:

1 balení Marcipán Dr. Oetker nastrouhaného
vejce
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
175 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g máslo rozpuštěného

Na náplň:

250 g tvaroh tučný
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 g moučkový cukr
1 balíček Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
2 zarovnaná PL rum
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na ovocnou náplň:

500 g kompot jahodový (po odkapání) nebo kompotu višňového nebo kompotu z červeného rybízu
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml voda nebo šťávy z kompotu
2 PL cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme marcipán, vejce a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a spolu s máslem zamícháme.Těsto vylijeme na vymazaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Na tvarohovou náplň ručně vymícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do hladké konzistence. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a důkladně vmícháme do připraveného tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do náplně. Náplň naplníme do cukrářského sáčku s velkým otvorem ve tvaru hvězdičky a na vychladlý korpus nastříkáme pruhy asi 5 cm od sebe. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

3

Na ovocnou náplň necháme kompot na sítku odkapat. Smícháme dortové želé s ovocem a šťávou nebo vodou a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny a opatrně naneseme na korpus mezi tvarohovou náplň. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Řezy s andělskými křídly

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 779 kJ
186 kcal
917 kJ
219 kcal
Tuky 9.73 g 11.44 g
Sacharidy 19.26 g 22.66 g
Bílkoviny 3.89 g 4.58 g