COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Řezy s andělskými křídly

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nejen na Váš vánoční stůl

O nás 25 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Řezy s andělskými křídly

Na těsto:

1 balení Marcipán Dr. Oetker nastrouhaného
vejce
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
175 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g máslo rozpuštěného

Na náplň:

250 g tvaroh tučný
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 g moučkový cukr
1 balíček Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
2 zarovnaná PL rum
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na ovocnou náplň:

500 g kompot jahodový (po odkapání) nebo kompotu višňového nebo kompotu z červeného rybízu
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml voda nebo šťávy z kompotu
2 PL cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme marcipán, vejce a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a spolu s máslem zamícháme.Těsto vylijeme na vymazaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Na tvarohovou náplň ručně vymícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do hladké konzistence. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a důkladně vmícháme do připraveného tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do náplně. Náplň naplníme do cukrářského sáčku s velkým otvorem ve tvaru hvězdičky a na vychladlý korpus nastříkáme pruhy asi 5 cm od sebe. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

3

Na ovocnou náplň necháme kompot na sítku odkapat. Smícháme dortové želé s ovocem a šťávou nebo vodou a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny a opatrně naneseme na korpus mezi tvarohovou náplň. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Řezy s andělskými křídly

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 779kJ
186kcal
917kJ
219kcal
Tuky 9.73g 11.44g
Sacharidy 19.26g 22.66g
Bílkoviny 3.89g 4.58g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek