COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Silvestrovské taštičky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Slané občerstvení plněné lahodnou směsí s Crème fraîche Dr. Oetker.

O nás 24 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Silvestrovské taštičky

Na těsto:

300 g brambor
450 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KL sůl
1 zarovnaná KL cukr
100 ml mléko polotučné
1 ks vejce

Na náplň:

350 g hlávkové zelí
1 PL máslo
50 g slanina
1 zarovnaná KL cukr
1 KL kari koření
1 zarovnaná KL kmín
pepř čerstvě mletý
sůl
75 g Crème fraîche classic Dr. Oetker (nebo zakysaná smetana)
50 g ořechy lískové (nasekané)

Na potření a posypání:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
1 zarovnaná PL kmín

Ještě potřebujeme:

pánev na smažení
2 ks plech na pečení
formička na vykrajování kulatá (ø 10 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta uvaříme brambory ve slupce doměkka, odstavíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme nastrouhané brambory, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Na přípravu náplně nakrájíme zelí na tenké proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme zelí, cukr, kari, kmín, pepř a sůl a restujeme asi 3 minuty. Poté odstavíme a vložíme do mísy. Vmícháme zakysanou smetanu nebo Crème fraîche a ořechy a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Náplň naneseme na 1 polovinu kolečka, které přehneme a pomocí vidličky k sobě okraje pořádně přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Taštičky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky žloutkem smíchaným s mlékem. Povrch posypeme kmínem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

4

Taštičky podáváme teplé nebo studené.

Nutriční hodnoty na recept Silvestrovské taštičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 5736kJ
1370kcal
335kJ
80kcal
Tuky 89.20g 5.21g
Sacharidy 90.66g 5.30g
Bílkoviny 40.88g 2.39g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek