COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Silvestrovské taštičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slané občerstvení plněné lahodnou směsí s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 24 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Silvestrovské taštičky

Na těsto:

300 g brambor
450 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KL sůl
1 zarovnaná KL cukr
100 ml mléko polotučné
1 ks vejce

Na náplň:

350 g hlávkové zelí
1 PL máslo
50 g slanina
1 zarovnaná KL cukr
1 KL kari koření
pepř čerstvě mletý
sůl
75 g Creme VEGA Dr. Oetker (nebo zakysaná smetana)
50 g ořechy lískové (nasekané)
1 zarovnaných KL kmín

Na potření a posypání:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
1 zarovnaných PL kmín

Ještě potřebujeme:

pánev na smažení
2 ks plech na pečení
formička na vykrajování kulatá (ø 10 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta uvaříme brambory ve slupce doměkka, odstavíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme nastrouhané brambory, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Na přípravu náplně nakrájíme zelí na tenké proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme zelí, cukr, kari, kmín, pepř a sůl a restujeme asi 3 minuty. Poté odstavíme a vložíme do mísy. Vmícháme zakysanou smetanu nebo Creme VEGA a ořechy a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Náplň naneseme na 1 polovinu kolečka, které přehneme a pomocí vidličky k sobě okraje pořádně přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Taštičky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky žloutkem smíchaným s mlékem. Povrch posypeme kmínem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

4

Taštičky podáváme teplé nebo studené.

Nutriční hodnoty na recept Silvestrovské taštičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 5736 kJ
1370 kcal
335 kJ
80 kcal
Tuky 89.22 g 5.21 g
Sacharidy 90.43 g 5.28 g
Bílkoviny 40.89 g 2.39 g