Flag

Slaný věnec

1 ks
Jednoduché
90
Slavnostně podávaná večeře nebo na párty připravený věnec z Buchet Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
sůl
provensálské koření dle chuti
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
20 - 25 ksminipárky (nožičky)
tvrdý sýr
1 ksvejce slepičí
Na dozdobení
kečup
sezamová semínka
100 gmajonéza
150 gveganská smetana
2 stroužkyčesnek
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s droždím, solí, kořením, vodou a olejem podle návodu na obale. Těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 30-40 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme placičku, do které zabalíme kousek párku nebo tvrdého sýra. Naneseme těsně vedle sebe do tvaru věnce na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Věnec necháme zchladnout.

3

Do mističek připravíme kečup. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Majonézu smícháme se smetanou a česnekem, případně dochutíme kořením a podáváme.