Flag

Slaný opičí chléb

asi 12 porcí
Jednoduché
155
S Droždím Dr. Oetker se Vám vždy povede. Chléb je pojmenovaný opičí podle způsobu, jakým se jí. Jednotlivé kousky uždibujeme a prsty si olizujeme od másla.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
2 KLsůl
1 KLcukr
2 ksvejce slepičí
2 PLmáslo rozpuštěné
180 mlmléko polotučné vlažné
Na obalení
125 gmáslo rozpuštěné
2 stroužkyčesnek
100 gparmazán strouhaný
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem.  Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

2

Na obalení v míse smícháme máslo s rozetřeným česnekem.

3

Z těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček o ø asi 2 cm, který nakrájíme na kousky o délce asi 2 cm. Z kousků vytvarujeme kuličky. Kuličky namáčíme v másle s česnekem a obalíme v parmazánu. Kuličky naneseme těsně vedle sebe do máslem vymazané formy. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě ještě asi hodinu kynout.

4

Odstraníme fólii, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Chléb podáváme nejlépe teplý.