Flag

Šlehačková ovocná bublanina

asi 12 - 15 porcí
Jednoduché
65
Jemná a vláčná ovocná bublanina, která se rozplývá na jazyku 😊. S Vanilkovým cukrem a Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Před servírováním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
320 ghladká mouka
1 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
180 gcukr
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na obložení
500 gsměs lesní ovoce (čerstvé nebo zmrazené)
mouka hrubá
Na vysypání formy
kokos strouhaný
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. V jiné míse vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a cukrem šlehačem do pěny. Přidáme smetanu a mouku. Těsto naneseme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a uhladíme.

2

Ovoce lehce obalíme v hrubé mouce a naneseme stejnoměrně na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Bublaninu necháme vychladnout.

Náš tip

  • Před servírováním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.