Slepované kokosky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasické cukrářské kokosky, které si můžete připravit i doma.

asi 60 kusů

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Slepované kokosky

Na těsto:

250 g hladká mouka
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks žloutek
125 g máslo změklé
2 PL mléko polotučné

Na kokosky:

4 ks bílek
160 g moučkový cukr
460 g kokos strouhaný

Na krém:

0,5 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
125 g máslo změklé
30 g moučkový cukr
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker
150 g džem rybízový

Na polevu:

2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

kolečko na vykrajování (ø 5 cm)
2 ks plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky, máslo a mléko. Těsto ručně vypracujeme na hladké těsto.  Těsta zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Na přípravu kokosek v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni s bílků tuhý sníh, ke kterému postupně přidáváme cukr.  Opatrně vmícháme kokos.  Na plech vyložený papírem na pečení pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky. Vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Plynová trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 10 minut

4

Kokosky necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a kakaem do pěny a postupně zašleháváme Zlatý klas elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do sáčku a nastříkáme po obvodu koleček. Do středu naneseme džem a přiklopíme kokoskou. Uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namáčíme až ke kokoskám do polevy. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Slepované kokosky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 561 kJ
134 kcal
1700 kJ
406 kcal
Tuky 9.95 g 30.15 g
Sacharidy 11.90 g 36.07 g
Bílkoviny 1.22 g 3.71 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám