COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Spekulky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

skořicové

asi 30 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Spekulky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování s vánočními motivy

Na těsto:

200 g hladká mouka
50 g mandle najemno mletých loupaných nebo mandlové mouky
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
150 g cukr třtinový
2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
trochu zázvor mletého
špetka muškátový oříšek mletého
trochu hřebíček mletého
110 g máslo změklého

Na ozdobení:

100 g džem z červeného rybízu
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlovou moukou a kypřicím práškem. Přidáme cukr, skořicový cukr, sůl, citrónovou kůru, koření, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 12 minut

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Pečivo slepujeme džemem a namáčíme do polevy připravené podle návodu na obale. Ozdobíme zdobením dle vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Spekulky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 523 kJ
125 kcal
1863 kJ
445 kcal
Tuky 5.44 g 19.41 g
Sacharidy 17.93 g 64.05 g
Bílkoviny 1.10 g 3.92 g