COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Středomořský pletenec

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

slaná pochoutka

asi 8 kusů

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Středomořský pletenec

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KL sůl
250 g zakysaná smetana
200 ml voda vlažné

Na náplň:

3 ks jarní cibulka
100 g sušená rajčata v oleji
1 zarovnaných KL papriky - sladká
2 zarovnaných PL bazalkové pesto
2 zarovnaných KL bazalka čerstvá a jiných bylin - nasekaných
100 g šunka
50 g tvrdý sýr - strouhaný

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme zakysanou smetanu, vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zapracujeme na kolečka nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na malé kousky a papriku. Do druhé poloviny zapracujeme pesto, bylinky, šunku nakrájenou na malé kousky a sýr. Každé těsto rozdělíme na poloviny a vytvoříme válečky dlouhé asi 30 cm. Paprikové a pestové válečky spleteme a ostrým nožem nakrájíme na 4 díly. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 minut

3

Pletence necháme zchladnout nebo podáváme vlažné.

Nutriční hodnoty na recept Středomořský pletenec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1373 kJ
328 kcal
896 kJ
214 kcal
Tuky 9.64 g 6.30 g
Sacharidy 48.55 g 31.73 g
Bílkoviny 12.96 g 8.47 g