COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Středomořský pletenec

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

slaná pochoutka

asi 8 kusů

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Středomořský pletenec

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KL sůl
250 g zakysaná smetana
200 ml voda vlažné

Na náplň:

3 ks jarní cibulka
100 g sušená rajčata v oleji
1 zarovnaných KL papriky - sladká
2 zarovnaných PL bazalkové pesto
2 zarovnaných KL bazalka čerstvá a jiných bylin - nasekaných
100 g šunka
50 g tvrdý sýr - strouhaný

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme zakysanou smetanu, vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zapracujeme na kolečka nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na malé kousky a papriku. Do druhé poloviny zapracujeme pesto, bylinky, šunku nakrájenou na malé kousky a sýr. Každé těsto rozdělíme na poloviny a vytvoříme válečky dlouhé asi 30 cm. Paprikové a pestové válečky spleteme a ostrým nožem nakrájíme na 4 díly. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 minut

3

Pletence necháme zchladnout nebo podáváme vlažné.

Nutriční hodnoty na recept Středomořský pletenec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1373 kJ
328 kcal
896 kJ
214 kcal
Tuky 9.64 g 6.30 g
Sacharidy 48.55 g 31.73 g
Bílkoviny 12.96 g 8.47 g