COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestková omáčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

ke steaku jako stvořená

asi 4 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestková omáčka

Přísady:

1 kg švestky (zralé)
1 ks cibule středně velká
200 ml voda
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 ml červené víno
1 zarovnaná KL pepř černý mletý
0,5 KL sůl
0,5 KL zázvor (sušený, mletý)
1 zarovnaná PL Perníkové koření Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu omáčky vložíme do většího hrnce očištěné, vypeckované švestky, najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 1 hodinu povaříme. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme citrónovou kůru, víno, pepř, sůl, zázvor, perníkové koření a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Švestková omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
331 kJ
79 kcal
Tuky 0.03 g 0.15 g
Sacharidy 4.44 g 20.19 g
Bílkoviny 0.13 g 0.58 g