COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkovo-jablečný džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ochutnejte vynikající džem připravený za pomoci Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

4 - 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-jablečný džem

Přísady:

500 g jablek
3 zarovnaná PL citrónová šťáva
500 g švestky
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 ks skořice celá
3 PL rum

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
4 - 5 ks sklenice vč. víček

preparation

příprava

1

Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z citrónu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.

2

Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Extra želírovací cukr a promícháme. Přidáme celou skořici a rum. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Uvařený džem zbavený pěny ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-jablečný džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
364 kJ
87 kcal
Tuky 0.04 g 0.22 g
Sacharidy 4.40 g 22.01 g
Bílkoviny 0.11 g 0.53 g