COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkovo-jablečný džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

ochutnejte...

4 - 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-jablečný džem

Přísady:

500 g jablek
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
500 g švestky
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 ks skořice celá
3 PL rum

preparation

příprava

1

Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z citrónu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.

2

Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Extra želírovací cukr a promícháme. Přidáme celou skořici a rum. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Uvařený džem zbavený pěny ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-jablečný džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
368 kJ
88 kcal
Tuky 0.04 g 0.22 g
Sacharidy 4.24 g 22.32 g
Bílkoviny 0.10 g 0.53 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek