Flag

Švestkovo-jablečný džem

4 - 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
25
Ochutnejte vynikající džem připravený za pomoci Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjablek
3 zarovnané PLcitrónová šťáva
500 gšvestky
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 ksskořice celá
3 PLrum
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 - 5 kssklenice vč. víček
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z citrónu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.

2

Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Extra želírovací cukr a promícháme. Přidáme celou skořici a rum. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Uvařený džem zbavený pěny ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.