Flag

Svěží ovocný koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Ovocný koláč osvěžený citrónovým třtinovým cukrem a ovoněný vanilínovým cukrem.
Přísady
Příprava
Náš tip
Z tohoto koláče uděláte veganskou variantu, když nahradíte máslo veganským máslem (použijte např. kokosové nebo rostlinné).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
150 gcukr třtinový
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
120 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na obložení
500 gsměs lesní ovoce , čerstvé očištěné (červený rybíz, maliny, borůvky)
3 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
50 gmáslo
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka.

2

Na dno vymazané a moukou vysypané formy naneseme polovinu ovoce, zalijeme jej těstem a uhladíme. Na povrch naneseme zbylé ovoce, posypeme citrónovým cukrem a přidáme na plátky nakrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Náš tip

  • Z tohoto koláče uděláte veganskou variantu, když nahradíte máslo veganským máslem (použijte např. kokosové nebo rostlinné).