COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Svěží ovocný koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ovocný koláč osvěžený citrónovým třtinovým cukrem a ovoněný vanilínovým cukrem.

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Svěží ovocný koláč

Na těsto:

3 ks vejce
150 g cukr třtinový
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
120 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na obložení:

500 g směs lesní ovoce , čerstvé očištěné (červený rybíz, maliny, borůvky)
3 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
50 g máslo

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka.

2

Na dno vymazané a moukou vysypané formy naneseme polovinu ovoce, zalijeme jej těstem a uhladíme. Na povrch naneseme zbylé ovoce, posypeme citrónovým cukrem a přidáme na plátky nakrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 40 minut

Nutriční hodnoty na recept Svěží ovocný koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
800 kJ
191 kcal
Tuky 5.32 g 5.97 g
Sacharidy 26.93 g 30.25 g
Bílkoviny 3.49 g 3.92 g