Flag

Tiramisu

asi 4 - 5 porcí
Jednoduché
20
Tradiční italský dezert
Přísady
Příprava
Náš tip
Dezert je možné připravit i jako dort do dortové formy. 2. Z papíru vystřihneme šablonu, dáme na tiramisu a posypeme kakaem 3. Pro výraznější chuť můžeme přidat 2-3 PL rumu nebo cherry nebo amaretta. UPOZORNĚNÍ: Požívejte pouze 100% čerstvá vejce! Vejce se tepelně neupravují.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na dezert
200 - 250 mlinstantní káva studené
3 ksvejce slepičí ČERSTVÁ
80 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gmascarpone
40 - 50 kusůpiškoty dětské kulaté
Na posypání
trochuHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu uvaříme kávu a necháme vychladnout.

2

Metlou (nebo šlehačem) vymícháme žloutky, cukr a vanilínový cukr do pěny. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme do hladkého krému.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka, ručně vmícháme do připraveného krému.

4

Do každé misky střídáme vrstvu namočených piškotů v kávě a krém. Poslední vrstvu krému uhladíme a dezerty dáme asi na 3 -4 hod do chladničky.

5

Asi 10 minut před servírováním posypeme přes sítko kakaem.

Náš tip

  • Dezert je možné připravit i jako dort do dortové formy. 2. Z papíru vystřihneme šablonu, dáme na tiramisu a posypeme kakaem 3. Pro výraznější chuť můžeme přidat 2-3 PL rumu nebo cherry nebo amaretta. UPOZORNĚNÍ: Požívejte pouze 100% čerstvá vejce! Vejce se tepelně neupravují.