COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tři druhy kakaového cukroví

kreativní

O nás 70 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Tři druhy kakaového cukroví

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g mandle mletých
1 zarovnaná PL pomerančová kůra
1 KL Perníkové koření Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarínu změklého
1 ks vejce

Na ozdobení:

2 PL džem meruňkový
0,5 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem, vanilínovým cukrem, mandlemi, kůrou a kořením. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme na 3 díly. Z jednoho dílu vytvoříme váleček dlouhý asi 25 cm a uložíme do mrazáku.

2

Druhý díl rozdělíme na polovinu a vytvarujeme válečky dlouhé asi 25 cm a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Prstem vytlačíme uprostřed válečku prohlubeň po celé délce tak, aby byla široká asi 3 cm a na koncích zůstal nestlačený okraj. Pomocí lžičky naneseme do prohlubně džem.

3

Ze třetího dílu vytvarujeme váleček a nakrájíme na 24 dílků. Z dílků vytvarujeme rohlíčky a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

4

Zmrazený díl těsta nakrájíme na plátky široké 1 cm a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Plechy postupně vkládáme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 12 Minuty

5

Cukroví s džemem po upečení ihned nakrájíme na 2 cm proužky. Rohlíčky a kolečka necháme vychladnout. Rohlíčky ozdobíme polevou připravenou podle návodu na obale. Kolečka pocukrujeme.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka