Flag

Tvarohovo-citrónová bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
50
Voňavá citrónová bábovka s třtinovým cukrem citrónovým Dr. Oetker, nejlepší k pohodové snídani nebo odpolednímu čaji nebo kávičce.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
250 gcukr
250 gmáslo změklé
2 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
4 ksbílek
250 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, máslem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, tvaroh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vystříkané Backsprayem podle návodu na obale. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.