COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkové  rohlíčky

(0)
4 17 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

klasické

asi 100 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkové  rohlíčky

Na těsto:

200 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g mandle mletých
100 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
0,5 balení Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1 ks vejce
125 g máslo nebo margarínu změklého

Na ozdobení:

50 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, mandlemi, cukrem, vanilkovým cukrem a dření z vanilkového lusku. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a vytvarujeme asi 50 cm dlouhé válečky.

2

Válečky nožem nakrájíme na kousky o šířce asi 1 cm a z každého kousku vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

V misce smícháme cukr s vanilínovým cukrem a pomocí sítka ještě horké rohlíčky pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkové  rohlíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134 kJ
32 kcal
1897 kJ
453 kcal
Tuky 1.73 g 24.77 g
Sacharidy 3.51 g 50.07 g
Bílkoviny 0.51 g 7.31 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek