COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční dort

Slávnostní dort se 4 náplněmi a rafinovanou chutí Vanilkového extraktu Dr. Oetker.

O nás 12 porcí

předpokládáme již zkušenost s pečením 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

9 ks bílek
180 g cukr
špetka sůl
220 g máslo změklé
70 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
9 ks žloutek
250 g mák mletý
120 g ořechy vlašské mleté

Na náplň č. 1:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na náplň č. 2:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
100 g maliny

Na náplň č. 3:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
20 g kokos strouhaný
2 PL džem jahodový

Na náplň č. 4:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků, cukru a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky dohladka. Přidáme mák smíchaný s ořechy a sníh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout. Poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu všech náplní vždy vyšleháme v míse mascarpone s tvarohem a moučkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do první náplně zašleháme kůru z pomeranče a pastu. Do druhé náplně zlehka přimícháme maliny. Do třetí náplně zašleháme extrakt a vmícháme kokos a džem. Čtvrtou náplň necháme bez příchutě.

4

První část korpusu potřeme první náplní a zakryjeme druhou částí korpusu. Potřeme druhou náplní, opět zakryjeme korpusem, který na povrchu potřeme džemem. Naneseme třetí náplň, zakryjeme poslední částí korpusu a poslední čtvrtou náplní potřeme povrch celého dortu.

5

Povrch celého dortu posypeme kokosem a dozdobíme dle vlastní fantazie. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka