COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční dort

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slávnostní dort se 4 náplněmi a rafinovanou chutí Vanilkového extraktu Dr. Oetker.

asi 12 porcí

pro zkušené 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

9 ks bílek
180 g cukr
špetka sůl
220 g máslo změklé
70 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
9 ks žloutek
250 g mák mletý
120 g ořechy vlašské mleté

Na náplň č. 1:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na náplň č. 2:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
100 g maliny

Na náplň č. 3:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
20 g kokos strouhaný
2 PL džem jahodový

Na náplň č. 4:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků, cukru a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky dohladka. Přidáme mák smíchaný s ořechy a sníh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout. Poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu všech náplní vždy vyšleháme v míse mascarpone s tvarohem a moučkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do první náplně zašleháme kůru z pomeranče a pastu. Do druhé náplně zlehka přimícháme maliny. Do třetí náplně zašleháme extrakt a vmícháme kokos a džem. Čtvrtou náplň necháme bez příchutě.

4

První část korpusu potřeme první náplní a zakryjeme druhou částí korpusu. Potřeme druhou náplní, opět zakryjeme korpusem, který na povrchu potřeme džemem. Naneseme třetí náplň, zakryjeme poslední částí korpusu a poslední čtvrtou náplní potřeme povrch celého dortu.

5

Povrch celého dortu posypeme kokosem a dozdobíme dle vlastní fantazie. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4011 kJ
958 kcal
1637 kJ
391 kcal
Tuky 47.73 g 19.48 g
Sacharidy 69.67 g 28.44 g
Bílkoviny 14.59 g 5.95 g