COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční koláč s ovocem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tento koláč plný ovoce je naprosto neodolatelný.

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční koláč s ovocem

Na těsto:

150 g sušené meruňky nakrájené na malé kousky
150 g rozinky
150 g brusinky
3 PL brandy nebo rum
170 g máslo změklé
150 g cukr třtinový
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
180 g hladká mouka
4 ks vejce
150 g rybíz červený čerstvý nebo mražený

Na ozdobení:

2 PL džem meruňkový
1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta meruňky, rozinky a brusinky vložíme do misky, pokapeme je brandy nebo rumem a necháme přes noc nebo alespoň 2 hodiny macerovat. V míse vyšleháme máslo s oběma cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku, vejce, rybíz a macerované ovoce a důkladně promícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 60 Minuty

2

Koláč necháme vychladnout. Poté povrch koláče potřeme 1 PL džemu.

3

Na ozdobu pomocí válečku vyválíme marcipán na obdélník 20 x 30 cm a přeneseme ho na povrch koláče. Marcipán potřeme 1 PL džemu. Fondán vyválíme na obdélník 20 x 30 cm a naneseme na povrch koláče.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční koláč s ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 921kJ
220kcal
1243kJ
297kcal
Tuky 8.92g 12.05g
Sacharidy 33.93g 45.85g
Bílkoviny 2.75g 3.72g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek