COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční koláč s ovocem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tento koláč plný ovoce je naprosto neodolatelný.

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční koláč s ovocem

Na těsto:

150 g sušené meruňky nakrájené na malé kousky
150 g rozinky
150 g brusinky
3 PL brandy nebo rum
170 g máslo změklé
150 g cukr třtinový
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
180 g hladká mouka
4 ks vejce
150 g rybíz červený čerstvý nebo mražený

Na ozdobení:

2 PL džem meruňkový
1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta meruňky, rozinky a brusinky vložíme do misky, pokapeme je brandy nebo rumem a necháme přes noc nebo alespoň 2 hodiny macerovat. V míse vyšleháme máslo s oběma cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku, vejce, rybíz a macerované ovoce a důkladně promícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: 60 minut

2

Koláč necháme vychladnout. Poté povrch koláče potřeme 1 PL džemu.

3

Na ozdobu pomocí válečku vyválíme marcipán na obdélník 20 x 30 cm a přeneseme ho na povrch koláče. Marcipán potřeme 1 PL džemu. Fondán vyválíme na obdélník 20 x 30 cm a naneseme na povrch koláče.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční koláč s ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 921 kJ
220 kcal
1243 kJ
297 kcal
Tuky 8.92 g 12.05 g
Sacharidy 33.93 g 45.85 g
Bílkoviny 2.75 g 3.72 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek