Flag

VEGAN špenátové bezlepkové taco placky s tofu

2 porce
Jednoduché
35
Nejchutnější mexické placky s veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na placky
120 gcizrnová mouka
30 gtapiokový škrob
60 gšpenát listový čerstvý
250 mlvoda
špetkasůl
Na náplň
1 kscibule menší
2 PLolivový olej
5 ksrajčata cherry
1 balenítofu bílé
1 KLkurkuma
2 PLdroždí lahůdkové
2 PLveganská smetana smíchané se 2 PL vody
200 gfazole
sůl černá na dochucení
Na okurkové tzatziki
1 ksokurka salátová
150 gveganská smetana
1 hrstkopr nasekaný
sůl podle chuti
1

Placky

Všechny ingredience dáme do výkonného mixéru a rozmixujeme na tekuté těsto. I když se vám bude zdát tekutější než na jaké jste zvyklí, nemějte obavy. Stačí už jen na suché pánvi smažit tenoučké placky vámi požadované velikosti. Buď větší jako tortilla, nebo menší jako tacos.

2

Náplň

Na olivovém oleji si dozlatova usmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená cherry rajčata, špetku soli a občas promícháme, dokud rajčata nepustí šťávu. Přidáme rukama nebo vidličkou rozdrobené tofu, promícháme a dochutíme postupně kurkumou, černou solí, lahůdkovým droždím a smetanou. Ochutnáme a doladíme podle našich preferencí. Chvíli před koncem přidáme také uvařené fazole. Důkladně promícháme a náplň máme hotovou.  

3

Okurkové tzatziki

Okurku si nastrouháme nahrubo do misky a vyždímáme z ní přebytečnou šťávu. Osolíme podle chuti, přidáme smetanu, čerstvý kopr, zamícháme a perfektní dip k čemukoli je na světě. My ho tentokrát použijeme jako dokonalou součást našich špenátových taco placek s tofu míchanicí. Všechno postupně vrstvíme na placku, rolujeme, překládáme a v servírování se necháme unášet fantazií. Zůstává už jen popřát dobrou chuť.