Flag

Veganské zeleninové kari

4 porce
Jednoduché
40
Připravte si lahodné kari s veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Zeleninové kari podle chuti ozdobíme čerstvou petrželkou.
Náš tip
Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete místo mírně pikantní kořenicí pasty použít přibližně 1 PL pálivé pasty Tandoori Masala.
Náš tip
Ke kari podávejte arabský chléb nebo rýži.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
60 gšalotka
250 gpapriky žlutá
250 gpapriky červená
250 gžampion bílý
450 glilek
5 PLolivový olej
1 PLrajčatový protlak
sůl
pepř černý čerstvě mletý
400 mlkokosové mléko
150 gveganská smetana
125 gpasta Tikka Masala
asi 100 garašídy solené pražené
1

Příprava

Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Lilek omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky.

2

Postup

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Šalotku a rajčatový protlak krátce podusíme. Přidáme papriku a lilek a dál dusíme. Osolíme, opepříme a zalijeme kokosovým mlékem. Pod pokličkou vaříme cca 5 minut, občas promícháme. Potom přidáme žampiony a vaříme do požadované hustoty (cca 5 minut). Vmícháme smetanu. Kari ochutíme kořenicí pastou, solí a pepřem a naaranžujeme s arašídy.

Náš tip

  • Zeleninové kari podle chuti ozdobíme čerstvou petrželkou.
  • Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete místo mírně pikantní kořenicí pasty použít přibližně 1 PL pálivé pasty Tandoori Masala.
  • Ke kari podávejte arabský chléb nebo rýži.