COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zebra

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s jogurtem

asi 12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Zebra

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks vejce
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g máslo rozpuštěné
250 g jogurt bílý polotučný
250 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme máslo, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme kakao a černou gelovou barvu a druhou obarvíme barvou růžovou. Do středu vymazané a moukou vysypané formy naneseme nejprve 2 PL tmavého těsta, poté 2 PL růžového těsta. Těsta se nám začnou rozlévat. Tento postup opakujeme do spotřebování obou těst. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a položíme na podnos.

Nutriční hodnoty na recept Zebra

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
1231 kJ
294 kcal
Tuky 13.40 g 14.57 g
Sacharidy 31.86 g 34.63 g
Bílkoviny 6.04 g 6.56 g