COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zebra

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s jogurtem

asi 12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Zebra

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks vejce
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g máslo rozpuštěné
250 g jogurt bílý polotučný
250 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme máslo, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme kakao a černou gelovou barvu a druhou obarvíme barvou růžovou. Do středu vymazané a moukou vysypané formy naneseme nejprve 2 PL tmavého těsta, poté 2 PL růžového těsta. Těsta se nám začnou rozlévat. Tento postup opakujeme do spotřebování obou těst. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a položíme na podnos.

Nutriční hodnoty na recept Zebra

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
1231 kJ
294 kcal
Tuky 13.40 g 14.57 g
Sacharidy 31.86 g 34.63 g
Bílkoviny 6.04 g 6.56 g