COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zmrzlina Pavlova

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční a originální malinová zmrzlina z Pavlova dortu Dr. Oetker .

15 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Zmrzlina Pavlova

Na korpus:

1 balení Pavlova dort Dr. Oetker
150 ml voda
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker

Na ozdobení:

malinový krém (součást balení)
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%
250 g maliny čerstvé

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
15 ks oplatkový kornout na zmrzlinu

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu  v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec opatrně zašleháme růžovou barvu.  Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme 15 větších pusinky ve tvaru točené zmrzliny. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba sušení: 90 minut

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme malinový krém se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme krémem a střídavě s malinami naneseme do kornoutků připravených na tácu.  Na povrch krému položíme pusinky jako točenou zmrzlinu.

Nutriční hodnoty na recept Zmrzlina Pavlova

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 795 kJ
190 kcal
904 kJ
216 kcal
Tuky 10.06 g 11.43 g
Sacharidy 4.83 g 5.49 g
Bílkoviny 1.19 g 1.35 g