Flag

Bezovo jablečné želé s broskvemi

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Lahodná chuť jablečného želé s kousky broskví, to je tá pravá letní pochoutka. Připravte si ho i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Je to tak jednoduché.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sklenice po dobu tuhnutí několikrát obrátíme, aby se kousky broskví rovnoměrně rozmístily.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gbroskve (oloupané a nakrájené na malé kousky)
300 mlbezový sirup (domácí nebo kupovaný)
450 mlšťáva jablečná 100%
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
250 gcukr
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu želé broskve vložíme do hrnce. Přidáme bezový sirup, jablečnou šťávu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Sklenice po dobu tuhnutí několikrát obrátíme, aby se kousky broskví rovnoměrně rozmístily.