
Slaný věnec
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta připravíme směs s droždím, solí, kořením, vodou a olejem podle návodu na obale. Těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 30-40 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme placičku, do které zabalíme kousek párku nebo tvrdého sýra. Naneseme těsně vedle sebe do tvaru věnce na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 190 °C
Teplota trouby s větrákem: 170 °C
Věnec necháme zchladnout.
Do mističek připravíme kečup. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Majonézu smícháme s Creme VEGA a česnekem, případně dochutíme kořením a podáváme.
Související recepty

Brynzová placka

Pivní chlebíčky s dvěma náplněmi

Slaný opičí chléb

Klouzáky

Slaný koláč se slaninou a pórkem

Slaný závin na party
