COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánovo-ananasové řezy

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

lahodný zákusek ke kávě

asi 24 ks

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánovo-ananasové řezy

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
papír na pečení

Na těsto:

3 ks žloutek
3 PL voda horké
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks bílek
20 g cukr
100 g hladká mouka
2 balení Naturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker

Na krém:

1 l mléko polotučné
50 g cukr
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 g máslo změkklého

Na náplň:

1 ks kompot ananasových kostek (malý)
2 ks banán oloupané

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
mandlové plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta žloutky vyšleháme dohladka s vodou, moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku smíchanou s pudingovým práškem a opět opatrně promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech (30 x 35 cm) vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 12 - 15 minut

2

Po upečení plát překlopíme na papír na pečení na pracovní ploše posypaný moučkovým cukrem. Z plátu stáhneme papír na pečení, který byl na dně plechu při pečení.

3

Na přípravu krému puding připravíme podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po částech zamícháme vychladnutý puding.

4

Plát rozdělíme na 3 části. Na jednu část natřeme polovinu krému. Odkapaný ananas rozložíme na krém a zlehka přitlačíme. Druhou část plátu položíme na krém s ananasem a rozetřeme na něj rovnoměrně zbylý krém. Banány nakrájené na kolečka zlehka vtlačíme do krému. Posledním plátem krém přikryjeme, rovnoměrně přitlačíme a necháme vychladnout.

5

Polevu připravíme podle návodu na obalu a rozetřeme jí na povrch řezů. Posypeme opraženými mandlovými plátky.

Nutriční hodnoty na recept Banánovo-ananasové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 795 kJ
190 kcal
846 kJ
202 kcal
Tuky 11.13 g 11.84 g
Sacharidy 20.70 g 22.02 g
Bílkoviny 2.32 g 2.47 g