COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánovo-ananasové řezy

(0)
3 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

lahodný zákusek ke kávě

O nás 24 ks

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánovo-ananasové řezy

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
papír na pečení

Na těsto:

3 ks žloutek
3 PL voda horké
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks bílek
20 g cukr
100 g hladká mouka
2 balení Naturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker

Na krém:

1 l mléko polotučné
50 g cukr
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 g máslo změkklého

Na náplň:

1 ks kompot ananasových kostek (malý)
2 ks banán oloupané

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
mandlové plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta žloutky vyšleháme dohladka s vodou, moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku smíchanou s pudingovým práškem a opět opatrně promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech (30 x 35 cm) vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 12 - 15 Minuty

2

Po upečení plát překlopíme na papír na pečení na pracovní ploše posypaný moučkovým cukrem. Z plátu stáhneme papír na pečení, který byl na dně plechu při pečení.

3

Na přípravu krému puding připravíme podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po částech zamícháme vychladnutý puding.

4

Plát rozdělíme na 3 části. Na jednu část natřeme polovinu krému. Odkapaný ananas rozložíme na krém a zlehka přitlačíme. Druhou část plátu položíme na krém s ananasem a rozetřeme na něj rovnoměrně zbylý krém. Banány nakrájené na kolečka zlehka vtlačíme do krému. Posledním plátem krém přikryjeme, rovnoměrně přitlačíme a necháme vychladnout.

5

Polevu připravíme podle návodu na obalu a rozetřeme jí na povrch řezů. Posypeme opraženými mandlovými plátky.

Nutriční hodnoty na recept Banánovo-ananasové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 795kJ
190kcal
846kJ
202kcal
Tuky 11.13g 11.84g
Sacharidy 20.70g 22.02g
Bílkoviny 2.32g 2.47g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek