COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Barevná krémová kostka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

se Zlatým klasem

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Barevná krémová kostka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

8 ks bílek
6 zarovnaných PL cukr
8 ks žloutek
4 zarovnaných PL kakao
0,5 KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na krém:

300 ml mléko polotučné
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
100 g cukr
250 g máslo změkklé
1 PL rum
60 g lískooříškový krém

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Přidáme žloutky a ještě asi 1 minutu šleháme. Ručně zlehka metličkou vmícháme kakao a sodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Plát necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného míchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

4

Plát nakrájíme na čtyři stejné díly. Do poloviny krému zašleháme lískooříškový krém. Jednotlivé díly plátu slepíme střídavě tmavým a světlým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Do podávání uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Barevná krémová kostka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1348 kJ
322 kcal
1624 kJ
388 kcal
Tuky 23.29 g 28.06 g
Sacharidy 25.71 g 30.97 g
Bílkoviny 2.07 g 2.50 g