na recept Barevná krémová kostka
plech na pečení (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
8 ks | bílek |
6 zarovnaných PL | cukr |
8 ks | žloutek |
4 zarovnaných PL | kakao |
0,5 KL | Jedlá soda Dr. Oetker |
300 ml | mléko polotučné |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
100 g | cukr |
250 g | máslo změkklé |
1 PL | rum |
60 g | lískooříškový krém |
1 balíček | Poleva tmavá Dr. Oetker |
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Přidáme žloutky a ještě asi 1 minutu šleháme. Ručně zlehka metličkou vmícháme kakao a sodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Doba pečení: O nás 10 Minuty
Plát necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného míchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Plát nakrájíme na čtyři stejné díly. Do poloviny krému zašleháme lískooříškový krém. Jednotlivé díly plátu slepíme střídavě tmavým a světlým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Do podávání uložíme do chladničky.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1348kJ 322kcal |
1624kJ 388kcal |
Tuky | 23.29g | 28.06g |
Sacharidy | 25.71g | 30.97g |
Bílkoviny | 2.07g | 2.50g |